4. De bekendmaking

4. De bekendmaking

Rond 6 weken zwangerschap hadden mijn man en ik al aan onze ouders verteld dat we zwanger waren en rond 8-10 weken vertelden we het aan onze broers en schoonzussen en aan de opa’s en oma’s. Voor mijn vader en opa en oma had ik een sokje in een lijstje gedaan met daarbij de uitgerekende datum en dat als cadeautje gegeven.
De hint was duidelijk, onverwacht maar heel erg blij! Mijn vader zou voor de eerste keer opa worden en mijn opa en oma zouden voor de eerste keer een achterkleinkind krijgen.
In het lijstje staat trouwens de eerste uitgerekende datum, pas met 12 weken werd de officiële uitgerekende datum vastgesteld en deze viel 3 dagen eerder.

bekendmaking-zwangerschap-bij-opa-de-lange-nog-oude-datum
Bekendmaking zwangerschap familie

 

Met 8 weken zwangerschap kreeg ik al een echo, ik had namelijk wat bloedverlies gehad en de verloskundige wilde zeker weten dat alles goed was. En dat was het! Voor het eerst zagen we ons kleintje, en wat een geruststelling was het om het hartje te zien kloppen! Het leek op de echo nog een beetje op een pinda, ook al had het al armpjes en beentjes, dit was nog niet goed te zien.
Omdat ik voor mijn zwangerschap onder behandeling was bij een fertiliteitsarts en ik dus precies wist wanneer ik mijn eisprong had gehad, wisten we ook dat er 2 eitjes waren gesprongen. Een kans op een tweeling dus! Ik gaf dit bij de verloskundige aan en ze zei dat ze er maar één zag mar voor de zekerheid nog even goed ging kijken. En toen begon ze te twijfelen, zie ik er nou één of zijn het er wel twee? Het werd nog spannend ook, maar uiteindelijk bleek het er toch maar één te zijn. Een tweeling was uiteraard welkom maar om te horen dat het er toch maar één was, was ook wel een prettig idee.

Met 12 weken zwangerschap kregen we weer een echo om te kijken of alles goed was en om de officiële uitgerekende datum vast te stellen. Wat een verschil met de echo van 8 weken, het is een compleet mini mensje! Zo bijzonder! Ons kleintje haalde flink wat capriolen uit, wat het lastig maakte om hem goed op te meten maar daardoor konden we extra lang genieten van ons bewegende kindje. Uiteindelijk werd de uitgerekende datum vastgesteld: 25-07-2016. De dag waar we nu naar toe konden leven en naar uit konden kijken.

echo-week-12
12-weken echo

Toen bleek dat na de 12-weken echo alles goed was mochten we het grote nieuws naar buiten brengen, iedereen mocht het nu weten! Ik wilde het wel op een leuke manier op social media bekendmaken dus ik maakte een leuk foto van mijn pantoffels, de pantoffels van mijn man en de babyslofjes die ik al gekocht had. Deze foto zette ik op social media, en wat ongelofelijk veel leuke reacties hebben we gehad!

 

bekendmaking-zwangerschap
Bekendmaking zwangerschap op social media

 

Al vrij vroeg waren mijn man en ik erover uit dat we wilden weten wat het zou worden. Vanuit praktische overwegingen maar ook omdat we het gewoon heel leuk vonden om te weten wat het wordt.
Al snel in de zwangerschap had ik het gevoel dat het een jongetje zou zijn. Iedereen in mijn omgeving dacht hetzelfde, misschien dat één iemand heeft gedacht dat het een meisje zou zijn.
Tegen de tijd dat we onze 20 weken echo kregen was mijn gevoel alleen maar sterker geworden dat het een jongetje zou zijn. Als de gynaecoloog mij ging vertellen dat het een meisje zou zijn dan had ik toch echt even moeten schakelen.
Nadat de gynaecoloog haar lijstje met checks had afgewerkt was er tijd over om te kijken naar het geslacht. Het was duidelijk, het is een jongen! Mevrouw de gynaecoloog was er zo zeker van dat ze zei dat we na de geboorte langs moesten komen als het toch een meisje bleek te zijn, dat wilde ze dan met eigen ogen zien.
Een aantal familieleden wilden niet weten wat het zou worden en daarom spraken we af dat iedereen die het wilde weten het mocht weten en dat we niks zouden zeggen tegen de personen die het niet wilden weten. Later bleek dat dit toch wel een ingewikkelde constructie zou worden, vol versprekingen en moeilijk gedoe als we de babykamer wilden laten zien. Al snel waren mijn man en ik eruit. Als we in de toekomst nog een keer zwanger mogen worden dan gaat iedereen het maar gewoon weten. Zo dan weten jullie dat maar alvast =).

Met 20 weken begon mijn buik ook echt zichtbaar te worden, waar je eerst nog de fase hebt van: is ze nou zwanger of gewoon wat dikkig? Nu was het toch echt duidelijk dat ik zwanger was. Zonder kwaaltjes genieten van een groeiende buik en een bewegend kindje!

-K-

Advertenties

Een gedachte over “4. De bekendmaking

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s